Τρίτη, Ιανουαρίου 10, 2006

Τι σημαίνει νέα ζωή;

Σημαίνει η συνειδητοποίηση οτι όλα είναι μια απόφαση. Η συνειδητοποίηση επίσης πως δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Οτιδήποτε θελήσω μπορώ να το κάνω. Αυτό δεν σημαίνει οτι ηλιθιοδώς και αφελώς πιστεύω πως η ζωή είναι απλή δίχως προβλήματα. Ούτε κοιτάζω από ψηλά όποιον αισθάνεται εγκλωβισμένος σε μια ζωή που δεν αντέχει. Διαπίστωσα όμως τελευταία, τη δύναμη της απόφασης και της ανάκτησης ευθύνης για τη ζωή μου. Άρχισα να τολμώ να ονειρεύομαι και να πραγματοποιώ τα όνειρά μου. Η δύναμη της σκέψης είναι μεγάλη. Έχασα πολλά χρόνια σκεπτόμενη τα εμπόδια παρά τις ευκαιρίες, αυτά που μου έκαναν κι όχι αυτά που ήθελα να δημιουργήσω. Αρχίζω να ζω πραγματικά και είναι ωραία. Ούτε μπορώ να φανταστώ την ευτυχία που θα με γεμίσει όταν ελευθερωθώ ολοκληρωτικά. Αν αυτό είναι εφικτό...

1 Comments:

Anonymous Ανώνυμος said...

Τα πάντα μπορούμε να αφήσουμε μέσα σε μία στιγμή.

Γιατί ενδεχομένως να ετοιμαζόμασταν καιρό γι αυτή τη στιγμή.. Και ξαφνικά χωρίς καν να το έχεις καταλάβει είσαι έτοιμος να ανοίξεις τα χέρια σου για να αφήσεις να πέσουν και τα τελευταία αποκόμματα της ιστορίας σου, που κρατάς σφιχτά ίσως από συνήθεια.

Θα σου αφιερώσω κάποιους στίχους της Κικής Δημουλά που θυμίζουν αποχαιρετισμό χωρίς κάτι να τελειώνει αλλά με μόνο με κάτι να αρχίζει.
Όπως γίνεται πάντα δηλαδή...

"Κάθισα με την πλάτη γυρισμένη στον γκρεμό και την ανάπαυλα προς τη μεριά που ξεχνάει.

...αυτά που καίγονται τα έκαψα όλα κι αυτά που λέγονται τα είπα όλα.

Περίεργο. Σαν διάπλατο έλα μοσχοβόλαγε και τούτη η απελεύθερη ηρωίδα καύση.

Κάποιος από την ομήγυρη ως φαίνεται δεν είχε καλοακούσει τ' όνομά μου κι όλο το βράδυ με έλεγε Νίκη.

Νίκη, εις υγείαν Νίκη.

Ε πιά τι λές, με τέτοιο όνομα
δεν θα σε κατακτήσω ψέμα;"

Καλή νέα ζωή Τιτίκα!

13/1/06 03:10  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home